Välkommen till Braxmaviken Gård

BRAXMAVIKEN GÅRD – EN NATURPARK

Välkomna till Braxmaviken Gård, ett par stenkast från det kulturhistoriska brukssamhället Forsvik i Karlsborgs kommun i Västra Götland. Gården ligger invid den vackra sjön Vikens sydligaste spets, med cirka 6 km strandrätt. Göta kanal-leden som ansluter mot fastighetens norra gräns anses vara en av de vackraste sträckningarna genom ett landskap av storslagen natur med småöar och vikar. Vi tar emot både svenska och internationella gäster i våra stugor; veckovis med självhushåll eller minimum tre dagar. Engelska, tyska och franska talas och skrivs. Förutom fiskeupplevelser arrangerar vi mot förfrågan även jakt- och kräftfiske.


Boende

Två olika boendealternativ erbjuds. Alla med egen brygga och sjönära. Vi har hög kvalitet på sängar och övrig modern standard. Trådlöst internet finns på alla boenden.

Fiske

Gösfisket är väl känt i Mellansverige. Abborrarna är stora och gäddorna många. Vitfisk finns det gott om i denna stora (5000 ha) sjö. Vi har även inplanterat Vätteröring.

Se & Göra

Närområdet bjuder på storslagen natur med riklig tillgång av bär och svamp och fint djurliv. Inom en fem mils radie finns även en hel del utflyktsmål och sevärdheter för stora och små.

Arrangemang

Förutom fiskeupplevelser arrangerar vi mot förfrågan även jakt- och kräftfiske samt konferensmöjligheter för företag och mindre sällskap.