Fiske

FISKEVATTEN

Viken är en förkastningssjö med arealen 5000 ha. Den är bitvis mycket djup och som mest 29 m. Sjön är näringsfattig till karaktären och vattenkvalitén är förträfflig. Viken har många öar som är lämpliga för strandhugg. Några är dock skyddade eftersom fiskgjusen häckar här. Du kan även få se lom, häger, rördrom, tranor med flera fågelarter under fisketuren.

FISKARTER

Gädda, abborre och gös är våra vanligaste sportfiskearter. Viken är känd för sina stora gäddor och abborrar. På senare år har även den inplanterade gösen vuxit till sig rejält och blivit ett populärt fiske. För den metintresserade så finns det rikliga mängder av braxen och sutare. Övriga fiskarter i sjön är mört, asp, faren, färna, id, sarv, benlöja, gärs och lake. Vi har även inplanterat Vätteröring.


FISKESÄSONG

Fisket går att bedriva året runt. Abborr- och gösfisket är bäst under sommaren. Metet är bäst under sommarmånaderna. Gården har eget fiskevatten för kräftor som fiskas under augusti månad.

BÅTAR OCH FISKEREDSKAP

Våra båtar kan hyras med eller utan motor, el eller bensinmotor. I hyran ingår flytvästar och  djupkarta. Vi förser med bränsle. Ekolod finns att hyra.

FISKEMETODER

Spinnfiske och trollingfiske är de vanligaste metoderna för gädda, gös och abborre. Fisket sker bäst från båt. Mete lämpar sig bäst för braxen, sutare och övriga vitfiskarter. När isen lägger sig under vintern har vi ett bra pimpelfiske efter abborre och ismete efter gädda.

FISKEREGLER

Fiskekort krävs för fiske.  All oskadad fisk som inte konsumeras under uppehället ska återutsättas. Fiskekort kan köpas via www.ifiske.se där man också kan informera sig om fiskeregler m.m för sjön Viken,

www.ifiske.se

FISKEGUIDE

I Karlsborg finns flera möjligheter till att anlita en fiskeguide, som kan hjälpa dig att hitta bästa metoden, förbättra tekniken och ge dig alla tips du kan tänkas behöva inom fiske – naturligtvis specialister på sina områden.

Länk till fiskeguider: Fiskeguider runt Karlsborg (vastsverige.com)

FISKEUTRUSTNING

Olssons fiske Tibro
Cykelaffären Karlsborg

KRÄFTFISKE

Fiska kräftor från båt bland kobbar och skär, njut av naturen och den svenska sensommaren i Göta Kanals farvatten. Vikens lustgård har mycket att erbjuda av naturupplevelser.

SWEDEN FISHING

Vi är anslutna till Sweden Fishing.